Heeft vloerisolatie een dampscherm nodig?

Nadat de isolatie op zijn plaats is, wilt u een dampvertrager toevoegen, soms een dampremmende laag genoemd, als u er een nodig hebt. Een dampretrager is een materiaal dat wordt gebruikt om te voorkomen dat waterdamp in de muur, het plafond of de vloer verspreidt tijdens de koude winter. De andere dampremmende laag wordt gecreëerd met uw vloerisolatie. Een veelgemaakte fout die mensen maken bij het isoleren van een vloer, is het installeren van beklede batts tussen de vloerbalken met het kraftpapier naar beneden gericht, zodat ze het papier aan de balken kunnen nieten om de batts op hun plaats te houden.

Vergeet niet dat het papier de dampremmende laag is en dat het naar het verwarmde deel van het huis moet kijken, wat betekent dat het naar boven moet kijken. Installeer altijd batt-isolatie tussen de balken met het papier naar boven gericht tegen de onderkant van de ondervloer en houd de isolatie vervolgens op zijn plaats met lat, draad of andere middelen. Installeer een polyethyleen dampretrager, of gelijkwaardig materiaal, over de vuilvloer. Tape en dicht alle naden zorgvuldig af.

U kunt het polyethyleen ook bedekken met een dunne laag zand of beton om het tegen beschadiging te beschermen. Bedek het plastic niet met iets dat gaten kan maken, zoals gemalen grind. Zorg ervoor dat de hoofdruimte van de kruipruimte voldoet aan de lokale codevoorschriften als u overweegt een betonnen plaat te gieten. Koop een dampremmende laag met een eigen speciale tape die aan het plastic hecht, zodat alle naden zijn afgedicht.

Reken niet op goedkope ducttape om de tand des tijds te doorstaan. U wilt de dampremmende laag op de funderingswanden leggen en deze bevestigen aan de houten dorpelplaat waarop de vloerbalken rusten. Gebruik lange stukken dunne houten lat om de dampremmende laag aan de dorpelplaat te bevestigen. Over de extra 6 glasvezel onder de vloer, als ik het goed begrijp, heb je een sandwich van kraftpapier met kraft tegen de onderkant van de ondervloer boven het hoofd (de juiste plaatsing) en kraft op de nieuwe isolatie naar beneden gericht - zoiets als de situatie die wordt getoond op mijn foto die hier wordt gegeven.

In werkelijkheid wordt het gebruikt voor zowel muren als vloeren, maar voor vloeren worden ze voornamelijk vochtbarrières genoemd. Wanneer u een kruipruimte goed isoleert, moet u ook rekening houden met vochtbeheersingsmaatregelen en luchtafdichting. Installeer een stopcontact in de kruipruimte, afhankelijk van de lekkage van de vloer om het retourluchtpad te bieden. Wanneer u overweegt aan welke kant van de isolatie uw dampremmende laag moet worden geïnstalleerd, kan het type bekleding de beslissing beïnvloeden, vooral in koude en gemengde vochtige klimaten.

Omdat het buiten het gebouw meestal warm en erg vochtig is, moet de dampremmende laag aan de buitenkant van de isolatie worden geïnstalleerd. De foto links laat zien wat er kan gebeuren als een dampscherm aan de koude kant van een bouwvloer wordt geplaatst - in dit geval boven een vochtige of natte kruipruimte of kelder. Nadat de isolatie in de muurholtes is geduwd, worden de papieren flenzen uitgevouwen en worden ze aan de voorkant van de noppen geniet. Als u dat doet, loopt u het risico een dubbele dampremmende laag te creëren; elk vocht dat door de eerste isolatielaag gaat, kan worden opgesloten door de dampremmende laag op de tweede laag.

Isoleer de bandbalk met batt-isolatie en de toegang tot de kruipruimte als deze zich in de muur bevindt. Als uw vloer bijvoorbeeld nat wordt, kan dit schimmel en meeldauw veroorzaken en zelfs uw vloer vernietigen (bron). Als u uw kruipruimte goed isoleert, bespaart u naast luchtafdichting en vochtregulering op energiekosten en verhoogt u het comfort van uw huis. Als u een absorberend bekledingstype heeft in een gemengd klimaat dat meer koud dan warm is, kunt u overwegen om de dampremmende laag toch aan de buitenkant van de isolatie te plaatsen om uw bekleding te beschermen.

Laat afvoerleidingen, elektrische bedrading en leidingen onder de onderkant van de isolatie lopen, zodat een continue isolatielaag kan worden geïnstalleerd. Een van mijn websitebezoekers liet een bedrijf dit doen en het expanderende schuim maakte al het kanaalwerk los van de vloerbalken, wat een ramp veroorzaakte. Als u in een gebied met vrieswinters woont, kan het toevoersanitair zich binnen de isolatie bevinden voor extra bescherming. .