Hoe effectief is vloerisolatie?

Vloerisolatie voorkomt echter warmteverlies. Isolatie belemmert temperatuurverandering, wat betekent dat er minder energie nodig is om de door u gekozen temperatuur te handhaven. Meer dan 10 procent van de gemiddelde warmte van een huis gaat verloren via de vloer. De voordelen van vloerisolatie kunnen aanzienlijk zijn.

Volgens de Energy Saving Trust kunt u tussen de £40-£65 besparen op uw energierekening door vloerisolatie. Wanneer u dat stapelt tegen andere besparingen die u kunt maken op het isoleren van de rest van uw huis plus de tijd dat u in uw huis woont, kunnen de besparingen oplopen. Het isoleren van uw begane grond is een geweldige manier om uw woning warm te houden. Over het algemeen hoeft u alleen de begane grond te isoleren.

Als u zich op een bovenverdieping bevindt, hoeft u uw vloeroppervlak meestal niet te isoleren. Vloerisolatie is een eenvoudige en effectieve manier om uw huis warm te houden en uw energierekening te verlagen. Het toevoegen van geïsoleerde vloeren aan uw huis is de slimste keuze die u kunt maken. Het houdt niet alleen de kamers en de vloer onder de voeten warm en comfortabel, maar verlaagt ook de kosten voor verwarming en koeling.

Het isoleren van een betonnen vloer kan 14 jaar duren om zichzelf terug te betalen, maar dit zal dalen naarmate de energieprijzen blijven stijgen. Het isoleren van uw vloeren kan de energie-efficiëntie van uw huis bevorderen, en als uw huis een kruipruimte heeft, voegt het een waardevolle beschermingslaag toe. Het isoleren van uw vloer onder de betonplaat kan helpen de temperatuur te regelen en oververhitting te voorkomen in ruimtes die op het zuiden liggen of gedurende lange perioden van de dag worden bezet vanwege de thermische massa van het beton. Het isoleren van een vloer kan een huiseigenaar ongeveer 10% besparing op energiekosten opleveren, maar dat aantal kan stijgen als isolatie wordt toegevoegd aan een huis met kruipruimte.

Door de dikte van uw isolatie tot een minimum te beperken, verkleint u de kans dat u kostbare wijzigingen moet aanbrengen in deuropeningen, trappen en andere armaturen als gevolg van de toename van de vloerhoogte. Als u echter isolatie in uw vloeroppervlak installeert, moet u over voldoende ventilatie beschikken. Dit is wat u moet weten over het isoleren van een vloer, of u nu een massieve vloer, houten, betonnen vloer of planken heeft - omdat het uw huis kan helpen energiezuiniger te worden en uw rekeningen verlagen. Als alternatief houdt een recente innovatie in dat een robot spuitschuimisolatie aanbrengt op de onderkant van de vloerplaten, waardoor ze niet helemaal hoeven op te nemen.

Stijve isolatie kan op de originele vloer worden gelegd, waarna er spaanplaatvloeren overheen kunnen worden geplaatst. Als je luchtstenen of ventilatiestenen op de buitenmuur (en) van je huis hebt die onder het vloerniveau liggen, heb je waarschijnlijk een hangende houten vloer. Er zijn een aantal goedkope manieren om uw CO2-uitstoot te verminderen en energie en geld te besparen, waaronder vloerisolatie. De beste manier om bestaande vloeren te isoleren - en de beste isolatie daarvoor - hangt af van het type.

Als u de tijd en veilige toegang heeft tot uw vloeroppervlak, is het mogelijk om zelf vloerisolatie te installeren. Rubberen vloeren op een betonnen ondervloer bieden ook een comfortabel en veerkrachtig oppervlak dat perfect is voor alle soorten activiteiten, inclusief intensieve activiteiten zoals trainingen thuis. Als u een woningrenovatie overweegt en uw doel is efficiëntie, kan vloerisolatie een slimme plek zijn om te beginnen.