Helpt vloerisolatie?

Isolatie belemmert temperatuurverandering, wat betekent dat er minder energie nodig is om de door u gekozen temperatuur te handhaven. Meer dan 10 procent van de gemiddelde warmte van een huis gaat verloren via de vloer. Dit percentage kan veel hoger zijn in oudere huizen met hardhouten vloeren of vloeren gemaakt van andere materialen die warmte en kou geleiden. De voordelen van vloerisolatie zijn talrijk: uw huis kan hierdoor warmer zijn en kamers comfortabeler.

En een huis met meer energie-efficiëntie en lagere rekeningen is ook een welkome verbetering. Veel mensen begrijpen het voordeel van het installeren van plafondisolatie en muurisolatie in een huis, maar hoe zit het met onder de vloeren? Is vloerisolatie het waard? Maakt het echt een verschil voor temperatuurregeling en energie-efficiëntie in uw huis? Warmteverlies en -winst kunnen overal gebeuren waar lucht in uw huis kan komen, ook door de vloeren. Vloerisolatie is ontworpen om de snelheid van warmteverlies in de winter en warmtewinst in de zomer te vertragen en luchttocht te voorkomen. Vloerisolatie helpt uw huis het hele jaar door comfortabeler te houden en de behoefte aan kunstmatige verwarming en koeling te verminderen.

Met andere woorden, wanneer het wordt gebruikt in combinatie met isolatie in het plafond en de muren, kan vloerisolatie u helpen het hele jaar door geld te besparen op uw energierekening. De voordelen van vloerisolatie kunnen aanzienlijk zijn. Volgens de Energy Saving Trust kunt u tussen de £40-£65 besparen op uw energierekening door vloerisolatie. Wanneer u dat stapelt tegen andere besparingen die u kunt maken op het isoleren van de rest van uw huis plus de tijd dat u in uw huis woont, kunnen de besparingen oplopen.

Vloerisolatie verwarmt de vloer niet direct, maar helpt om het pand warm te houden in de winter. Isolatie vermindert thermisch verlies door de vloer door de weerstand van de materialen waaruit de vloer bestaat toe te voegen. Sluit bij het isoleren van vloeren boven ongeconditioneerde garages eerst alle mogelijke bronnen van luchtlekkage af. Deze strategie heeft als bijkomend voordeel dat het gevaar van verontreinigingen (van uitlaatgassen van auto's, verf, oplosmiddelen, tuinbenodigdheden, enz.) tot een minimum wordt beperkt.

Installeer ook een luchtbarrière om te voorkomen dat koude lucht in de garage de isolatie onder de ondervloer kortsluit. Het ontwerp van het hete dak maakt het mogelijk om meer isolatie in de dakholte te installeren, omdat de behoefte aan een ventilatieruimte wordt geëlimineerd. U kunt de openingen tussen vloeren en plinten afdichten om tocht zelf vrij gemakkelijk te verminderen, met een tube kit die u bij elke bouwmarkt hebt gekocht. Tussen de isolatie en het dakdek moet een ontluchtingsschot worden geïnstalleerd om het ventilatiekanaal te behouden.

Als u minstens de helft van een vloer vervangt, moet u isoleren volgens deze normen, of u dat nu van plan was of niet. Waar betonnen vloerplaten eerdere vloeren in oude huizen hebben vervangen, kunnen ze een vochtbestendig membraan (DPM) bevatten, maar, tenzij relatief recent gelegd, zijn ze mogelijk niet goed geïsoleerd. Het is belangrijk dat de onderkant van een hangende vloer wordt geventileerd om vochtophoping te voorkomen. De beste tijd om isolatie te installeren is tijdens de bouwfase van een nieuw huis, maar het is mogelijk om vloerisolatie in oudere huizen te installeren of te „retrofitten”.

Als radon een probleem is waar je woont, moet je ook radon- en radonbestendige constructietechnieken overwegen terwijl je de isolatieopties van de fundering onderzoekt. Dit materiaal is vergelijkbaar met beton, maar bevat geen cement, bestaande uit kalk en aggregaat, en biedt dus een vloerplaat die dampdoorlatend is. Als de balken in orde zijn, kunt u er isolatie tussen plaatsen en indien nodig met gaas op zijn plaats houden. Optimale funderingsisolatiematerialen en plaatsing variëren per klimaat, dus raadpleeg een lokale isolatieprofessional als u een nieuwe woning plant.

Foilboard maakt gebruik van reflecterende isolatie-eigenschappen van folie en de bulkisolatie van EPS om effectief te isoleren door een stralingsbarrière en een thermische onderbreking te creëren. Houten vloeren kunnen worden geïsoleerd door de vloerplanken op te tillen en minerale wolisolatie te leggen, ondersteund door netten tussen de balken. .