Moet de vloerbalk worden geïsoleerd?

Het isoleren van de balken kan helpen bij het creëren van een effectieve dampremmende laag die voorkomt dat vocht in uw kelder sluipt en ervoor zorgt dat de balken uitzetten en samentrekken. Dit kan nuttig zijn als u hardhouten vloeren heeft en zich allemaal zorgen maakt over vocht dat uit de panelen sijpelt vanwege slechte isolatie. Als u een niet-geventileerde kruipruimte of kelder heeft, moet u de muren isoleren in plaats van de vloerbalken. Leg een vochtbarrière neer met vellen van 6 mil plastic als je een vuil- of grindvloer hebt.

Leid isolatiedelen van de velgbalken naar de kruipruimte of keldervloer langs elke muur. Om erachter te komen of u voldoende zolderisolatie heeft, meet u de dikte van de isolatie. Als het minder is dan een equivalent van R-30 (ongeveer 10 tot 13 inch), kunt u er waarschijnlijk baat bij hebben door meer toe te voegen. Voordat u gaat isoleren, sluit eventuele luchtlekken af en voert u dak- en andere noodzakelijke reparaties uit.

Als het zich in een geconditioneerd deel van het huis bevindt, vergeet dan ook niet om uw toegang tot zolder te isoleren en te verzegelen. Door uw kathedraalplafonds goed te isoleren, kunnen de plafondtemperaturen dichter bij kamertemperatuur blijven, wat zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling door het hele huis. Kathedraalplafonds moeten ruimte bieden tussen het dakterras en het plafond van het huis voor voldoende isolatie en ventilatie. Dit kan worden bereikt door het gebruik van truss balken, schaartruss framing of voldoende grote spanten.

Kathedraalplafonds gebouwd met 2x12 spanten hebben bijvoorbeeld ruimte voor standaard 10-inch batts (R-30) en ventilatie. Unvented (hot roof design) kathedraalplafonds zijn ook een optie. Het ontwerp van het hete dak maakt het mogelijk om meer isolatie in de dakholte te installeren, omdat de behoefte aan een ventilatieruimte wordt geëlimineerd. Het is belangrijk dat de dakhamer volledig luchtdicht is vanuit de geconditioneerde ruimte eronder om binnendringen van vocht en dakdegradatie te voorkomen.

Het isoleren van een plaat in een bestaand huis kan duur en storend zijn, maar als de plaat in uw huis koud is, is het mogelijk om rond de omtrek van het huis te graven en isolatie te installeren, meestal schuimplaat. In de meeste delen van de Verenigde Staten kan het isoleren van de buitenrand van een plaat de verwarmingskosten met 10% tot 20% verlagen. Office of Energy Efficiency %26 Renewable EnergyForrestal Building1000 Independence Avenue, SWWashington, DC 20585.EcoFolie Between Joist Insulation is het aanbevolen product voor gebruik tussen balken in uw huis of structuur. Het is ontworpen om in de muren en vloeren te worden geïnstalleerd om uw gebouw koeler te houden in de zomer en warmer in de winter.

Wat u moet wetenHet toevoegen van spuitschuim of hardschuimplaatisolatie aan de onderkant van de vloer kan helpen om de vloer en kamers boven de kruipruimte op te warmen. Anders moeten vloerplanken worden gescheurd om isolatie voor vloerbalken op de juiste manier te installeren. De vloerbalken zijn allemaal bevestigd aan de velgbalk, die langs de omtrek van het huis en bovenop de fundering van het huis loopt. Als niets de koude lucht tegenhoudt om je vloeren en de kamers erboven te bereiken, is het geen wonder dat ze koud zijn.

Het bedekken van de grond met een dampremmende laag in de kruipruimte vermindert vocht en het afdichten van de velgbalk en kruipruimteopeningen houden koude lucht buiten in de winter, waardoor de vloeren erboven warmer aanvoelen. Als u ervoor kiest om isolatie voor vloerbalken te installeren, kunt u het beste eerst uw vloeren en balken zorgvuldig onderzoeken. Snijd sleuven in de isolatie zodat u deze aan weerszijden van een buis of elektrische draad kunt laten lopen die door de balkruimte loopt. Het isoleren van de ruimte tussen de balken in een kelder of kruipruimte kan helpen uw energierekening te verlagen.

Een andere veelgemaakte fout die huiseigenaren maken bij het isoleren van een vuilkruipruimte, is het toevoegen van plastic (of een dampscherm) aan de onderkant van de vloerbalken in een poging hun vloeren warmer te maken in de winter, maar dit kan vocht vasthouden dat kan leiden tot schimmel en rot. Aannemers van keldersystemen maken kelders niet alleen droger met waterdichting, maar ze maken kelders ook comfortabel met geïsoleerde wandpanelen, vloeren en vervangende ramen. De beste aanpakAfdichten of „inkapselen van de kruipruimte” omvat meer materiaal en de hulp van een professional, maar het is een veel effectievere oplossing dan isoleren onder de vloer. Wat u moet wetenHet gebied bovenop de funderingsmuren en onder de vloerbalken, de velgbalk genoemd, is een van de grootste bronnen van warmteverlies en luchtlekkage in een huis in de winter.

U kunt velgbalken op de tweede verdieping isoleren volgens dezelfde stappen die hier worden weergegeven als u toevallig een plafond scheurt tijdens het verbouwen. Hoe beter geïsoleerd of afgedicht de fundering van een huis is, hoe minder een probleem koude vloeren zullen zijn. .