Hoe isoleer vloer?

De meeste huizen met hardhouten vloeren gebruiken onderlaag om een isolatielaag toe te voegen tussen de ondervloer en de vloer. Materialen die als isolatoren fungeren, namelijk hardschuim, polyfoam, siliconen, glasvezel of rubber, worden dus gebruikt om te voorkomen dat het oppervlak in de winter koud wordt. De eenvoudigste methode is om isolatie van het quilt-type van onderaf in de ruimtes tussen de balken te duwen. Dit wordt ondersteund met op zijn plaats geplakt netten.

Om extra isolatie te bieden, kan houtvezelplaat met tand en groef aan de onderkant van de balken worden bevestigd. Voor onze muren hebben we tal van isolatiematerialen en -methoden om uit te kiezen. Er is glasvezel, dat prima isoleert, maar lastig goed te installeren is. Cellulose kan vochtig worden gespoten of dicht verpakt.

En er zijn spuitschuim met open cellen en gesloten cellen, die vaak verkeerd worden begrepen in eigenschappen en prestaties. Bedek de hele vloer met een dampremmende laag, zoals polyethyleen platen van 6 mm. Overlap de naden van de dampremmende laag met 6 inch en zet de naden vast met tape. Bevestig de randen van het plastic aan de plaat met behulp van constructiekeuwen.

Meet 16 inch vanaf de voorkant van één muur. Markeer deze meting op de vloer met krijt en blijf vervolgens elke 16 inch markeringen maken over de lengte van de vloer. Plaats een lengte van 2 bij 2 inch hout op elk van de markeringen die u hebt gemaakt om houten dwarsliggers of furringstrips te maken. Gebruik betonschroeven om de dwarsliggers op hun plaats te houden.

Rollen en batts isolatie zijn een eenvoudige methode om isolatie in vloeren te installeren. De rollen zijn gemaakt van glasvezel, minerale wol en natuurlijke vezels en zijn ontworpen om te passen op de standaardafstand tussen noppen en balken. Deze methode is geschikt voor doe-het-zelfprojecten. Glasvezelvlechten nemen vocht in de kruipruimte op als een spons, waardoor schimmel en rot ontstaan.

Als je te weinig ruimte hebt in je balken om de hoeveelheid isolatie toe te voegen die je wilt toevoegen, zoek dan naar hoogwaardige isolatieproducten die een hogere R-waarde per inch bieden. Van onderaf is het installeren van isolatie om de vloer te verbeteren of als onderdeel van een kelderisolatieproject vrij eenvoudig. Als u van uw huis een gezelligere plek maakt, moet zolderisolatie ook hoog op uw lijst met verbeteringsprojecten staan als de uwe niet zo effectief is als het zou kunnen zijn. Als het gebied dat u moet isoleren obstakels heeft, kunt u het reflecterende systeem in bubbelvorm gebruiken, dat veel flexibeler is en op onregelmatige gebieden kan worden toegepast.

Als u op het punt staat een vrijdragende vloer te isoleren, is de eerste stap het installeren van blokkering tussen de balken. De beste aanpakSpray schuimisolatie of een combinatie van spuitschuim en hardschuimisolatie kan worden gebruikt in een ongeconditioneerde kelder om verbindingen, sanitair, bedrading en andere penetraties in het kelderplafond, evenals kanalen in de kelder af te dichten. Om te voorkomen dat leidingen bevriezen, installeert u ze zo dicht mogelijk bij de ondervloer, zonder isolatie tussen de leidingen en de ondervloer. U moet ook rekening houden met uw klimaat en de methoden die u gebruikt om uw huis te verwarmen en te koelen wanneer u beslist welke isolatie u kiest.

Als het installeren van de juiste isolatie klinkt als te veel werk, maak je geen zorgen, er is een snelle oplossing die u nog steeds geld en energie kan besparen en goedkoop is om te kopen en gemakkelijk zelf te doen. De beste aanpakDe vloer boven de ongeconditioneerde garage moet goed worden afgedicht en geïsoleerd met ingeblazen cellulose of dichte cellulose-isolatie om te voorkomen dat kou in de garage de verdiepingen erboven bereikt. Het is altijd een goed idee om een doorlopende laag hardschuim aan de onderkant van de vloerbalken te installeren, vooral als de balken geïsoleerd zijn met glasvezelbatts of cellulose. Dollar voor dollar, het upgraden van uw zolderisolatie is een van de beste energie-investeringen die u kunt doen.

Voor spouwwanden moeten bijvoorbeeld gaten in uw muur worden geboord waardoor het isolatiemateriaal wordt gepompt. Welk type isolatie u ook installeert, de totale R-waarde van de vloerconstructie mag niet minder zijn dan de minimale codevereisten. Wanneer glasvezelbatts in het plafond in de kelder, kruipruimte of garage worden geschoven, kan de gecomprimeerde isolatie niet zoveel lucht vasthouden, waardoor het minder effectief is in het verminderen van warmteverlies. Aannemers van keldersystemen maken kelders niet alleen droger met waterdichting, maar ze maken kelders ook comfortabel met geïsoleerde wandpanelen, vloeren en vervangende ramen.

.