Welke vloerisolatie heb ik nodig?

De meeste huizen met hardhouten vloeren gebruiken onderlaag om een isolatielaag toe te voegen tussen de ondervloer en de vloer. Materialen die als isolatoren fungeren, namelijk hardschuim, polyfoam, siliconen, glasvezel of rubber, worden dus gebruikt om te voorkomen dat het oppervlak in de winter koud wordt. Moderne huizen hebben de neiging om platen van polystyreenisolatie enkele centimeters onder het betonnen vloeroppervlak op te nemen, waardoor dit soort warmteverlies effectief wordt verminderd. Het bereiken van een U-waarde van 0,25 zou een goed doel zijn.

Dat zou 90 mm hardschuim of 150 mm minerale wol nodig hebben. Een halfstijf materiaal is over het algemeen het beste omdat het zeer licht te groot kan worden gesneden en tussen de vloerbalken kan worden geperst, waardoor er geen openingen ontstaan die tocht veroorzaken. Pak je maten en ga naar de winkel voor huisverbetering. Stel dat u de diepte van uw vloerbalken hebt gemeten als 8 en de afstand daartussen op 15.U zou R-25-isolatie kopen die 15 breed is.

Kijk naar de zak met isolatie en er staat een kaart op die je vertelt hoeveel vierkante meter van de vloer die tas zal bedekken. De keuze voor een geïsoleerd of vriesdooioppervlak zorgt voor een isolatielaag tussen de leidingen en de buitenomstandigheden, waardoor ze extra bescherming bieden. Verder, met rondspringen en andere intensieve activiteiten, kan de bovenste rubberen vloer die op het tapijt is geïnstalleerd na verloop van tijd uit elkaar komen of rimpelen, wat de prestaties van het oppervlak in gevaar brengt. Bedek de vloer niet met ondoordringbare isolatiematerialen of tapijten met rubberen achterkant, omdat deze vocht vasthouden.

De dode lucht in combinatie met een isolerend oppervlak zoals rubberen vloeren werkt als een slechte warmtegeleider en straalt warmte terug in de kamer. Behalve dat het een zegen is in de winters, helpen geïsoleerde oppervlakken de binnentemperatuur in de zomer onder controle te houden. Rubberen vloeren op een betonnen ondervloer bieden ook een comfortabel en veerkrachtig oppervlak dat perfect is voor alle soorten activiteiten, inclusief intensieve activiteiten zoals trainingen thuis. Van onderaf is het installeren van isolatie om de vloer te verbeteren of als onderdeel van een kelderisolatieproject vrij eenvoudig.

Om uw huis over het algemeen energiezuiniger te maken, kunt u overwegen om zelf een vloer te isoleren, samen met het toevoegen van muurisolatie om ervoor te zorgen dat het hele huis bedekt is. Als een betonnen vloer wordt vervangen omdat deze vocht of andere problemen veroorzaakt, biedt kalksteen een alternatief. Oudere huizen met 'hangende vloeren', die in feite boven een leegte liggen, verliezen waarschijnlijk meer warmte door de vloer. Veel bouwers zullen op dit cijfer terugvallen, het was niet zo lang geleden dat het installeren van 50 mm isolatie in de vloer als redelijk geavanceerd werd beschouwd.

Door netten over de balken te leggen zodat het troggen vormt, kan quiltisolatie worden gelegd om de ruimtes tussen de balken te vullen. Het optillen van originele tegels om vloerisolatie toe te voegen, kan schadelijk zijn voor hun karakter en moet met de grootste zorg worden aangepakt.