Welke vloerisolatie is het beste?

De meest populaire vloerisolatieproducten zijn polyesterrollen, glaswolvlechten, XPS-schuimplaten en harde folieplaatisolatie. Hieronder leggen we de kenmerken van elk type uit en wanneer ze moeten worden gebruikt. Isolatieplaten of EPS-platen zijn een materiaal dat een geëxpandeerde polystyreenplaat is. Het is een van de bekendste vloerisolatiematerialen omdat EPS-platen eenvoudig te installeren zijn en een hoge isolatiewaarde hebben.

Het wordt gelijkmatig op de grond bevestigd wanneer het wordt geïnstalleerd en is drukbestendig, zodat de vloer niet barst of instort. Schuimspuitisolatie is een vloeibaar schuim dat tussen de balken van een hangende houten vloer wordt gespoten. Het schuim zet uit en zet in een superieure, isolerende laag. Of het kan uiteindelijk naar beneden vallen en niet op zijn plaats vallen, het is eigenlijk niet in contact met de ondervloer waar het de bedoeling is om isolatie te bieden, of het wordt tijdens het installatieproces gecomprimeerd.

Dit betekent dat de isolatie die overblijft lang niet zo effectief is als bedoeld en de moeite die het kostte om die draad onder de vloer te spijkeren een verspilling van tijd en geld was. Of u nu een nieuw huis bouwt, renovert of op zoek bent naar manieren om de energie-efficiëntie te verbeteren, vloerisolatie is een geweldige investering die u kan helpen voordelen op lange termijn te behalen. Hangende houten vloeren zijn meestal geïsoleerd met behulp van isolatiematten of rollen tussen de vloerbalken. Niet alleen voor de winter, vloerisolatie helpt ook om de temperatuur in een huis te regelen tijdens de warmere maanden, minder afhankelijk van airconditioning.

XPS-schuimplaatisolatie heeft een dichte gesloten celstructuur die een uitstekende thermische weerstand biedt. Het isoleren van de eerste verdieping (tussen verdiepingen) is belangrijk voor het verminderen van de overdracht van geluid tussen niveaus en het creëren van klimaatzones in huis. Er zijn twee dingen waar je op moet letten als het gaat om ratten en hoe ze zich gedragen rond verschillende soorten vloerisolatie. Gezien de lage speling van slechts 500 mm, kunt u overwegen om een professionele isolatie-installateur in te schakelen om te helpen bij het project.

Nummer één is dat als de ratten in de zak tussen je vloerplanken en de isolatiebatt kunnen komen, ze daar nestelen, dus zorg ervoor dat je je isolatie stevig vastzet om elke toegang te stoppen. Betonplaten die in contact komen met de grond zijn het gemakkelijkst te isoleren tijdens het bouwproces. Om de maximale voordelen van isolatie te ervaren, is het belangrijk om andere delen van uw huis te isoleren, niet alleen onder de vloeren. De dampremmende laag is niet zozeer een soort isolatie als wel een noodzakelijk onderdeel van het isolatieproces, vooral als je te maken hebt met vloerisolatie.