Welke vloerisolatie is het beste?

Isolatieplaten of EPS-platen zijn een materiaal dat een geëxpandeerde polystyreenplaat is. Het is een van de bekendste vloerisolatiematerialen omdat EPS-platen eenvoudig te installeren zijn en een hoge isolatiewaarde hebben. De meeste huizen met hardhouten vloeren gebruiken onderlaag om een isolatielaag toe te voegen tussen de ondervloer en de vloer. Materialen die als isolatoren fungeren, namelijk hardschuim, polyfoam, siliconen, glasvezel of rubber, worden dus gebruikt om te voorkomen dat het oppervlak in de winter koud wordt.

Schuimspuitisolatie is een vloeibaar schuim dat tussen de balken van een hangende houten vloer wordt gespoten. Het schuim zet uit en zet in een superieure, isolerende laag. Reactie op Jesse Anderson Jesse, Ja, je moet altijd aandacht besteden aan luchtafdichting voor alle bouwassemblages. Caulk is een optie, hoewel steeds meer bouwers afhankelijk zijn van tape.

Als u besluit om kit te gebruiken, vergeet dan niet om de omtrek van de vloer aan te pakken. Als u niet elke 4 of 8 voet blokkeert, kunt u multiplex met tand en groef of tand en groef OSB gebruiken. In andere huizen zijn schuimplaten een goede optie voor betonnen vloeren. Dit kan soms worden bereikt door af en toe vloerplanken op te tillen en de isolatie op zijn plaats te schuiven.

Dit geldt met name voor huizen die boven de grond zijn gebouwd of met een kruipruimte tussen de vloer en het oppervlak eronder. Vloerinstallatie is een term die vaak wordt gebruikt wanneer isolatie onder uw vloer kan worden geplaatst zonder houten planken of elk type vloerbedekking dat u heeft omhoog te trekken. Van onderaf is het installeren van isolatie om de vloer te verbeteren of als onderdeel van een kelderisolatieproject vrij eenvoudig. Dit moet zorgvuldig worden gedaan en zelfs dan zal het waarschijnlijk leiden tot schade, dus is het geen optie als de vloer esthetisch of historisch waardevol is.

Het huis van Jim Wright in het westen van Arkansas heeft een pierfundering die vloerlijsten ongeveer 40 centimeter van de grond verheft. Een isolerend oppervlak helpt de potentiële luchtspleten op te vullen en te voorkomen dat de koude buitenlucht het huis binnendringt. Waar vloeren wel een DPM bevatten en geen bewijs van vocht vertonen, is het leggen van een zwevende houten vloer of thermische onderlaag met een tapijt erop vaak de gemakkelijkste manier om hun thermische prestaties te verbeteren. Het isoleren van uw vloer is een vaak over het hoofd geziene taak die u, wanneer deze ongedaan wordt gemaakt, elke maand geld kan kosten.

Vervolgens tilde ik het op en installeerde een slok geïsoleerde 'beneden trappen'-vloer, waarbij de vleermuizen en kippendraad van het 'plafond' werden verwijderd en de kruipruimte werd omsloten - kruis ontluchten met vuilnisbakken die naar binnen openen. Weten hoe je een vloer isoleert, afhankelijk van het type dat je hebt, is essentieel - maar de juiste vloerisolatie betekent dat jij en je huishouden genieten van een hele reeks voordelen, dus het is het zeker waard. Het installeren van geïsoleerde oppervlakken creëert een thermische omhulling voor de externe omgeving, waardoor het ontsnappen van warme lucht wordt verminderd en ruimtes warmte behouden. Omdat isolatie temperatuurschommelingen aanhoudt, is er minder energie nodig om de vereiste temperatuur in huis te handhaven.