Kan vloerisolatie problemen veroorzaken?

Slechts enkele van de problemen in verband met isolatieproblemen in de kruipruimte zijn onder meer overtollig vocht, koude vloeren en schimmel- en rotproblemen. Vloerisolatie veroorzaakt geen condensatie. Als u echter isolatie in uw vloeroppervlak installeert, moet u over voldoende ventilatie beschikken. Zonder de juiste ventilatie stagneert de lucht en houdt vocht vast, wat kan leiden tot vocht en schimmelgroei.

Het plannen van ventilatie in uw vloeroppervlak is belangrijk en kan net zo eenvoudig zijn als het installeren van kleine ventilatieopeningen op de omliggende muren van uw kelder. Dit bevordert de luchtbeweging door uw vloeroppervlak en kan ook het risico op schimmelgroei minimaliseren. Zorgen voor voldoende ventilatie in uw hele huis is ook belangrijk en we raden aan om met uw bouwer te praten als u van plan bent een ventilatiesysteem voor het hele gebouw te installeren. Vloerisolatie (of gewoon vloerisolatie) is echter een ander beest.

Het niet leggen ervan kan verderop in de lijn allerlei nachtmerries veroorzaken en het is vaak de hoofdoorzaak geweest van de teleurstelling van veel mensen over hun vloerverwarmingsinstallatie. Vloerisolatie voorkomt echter warmteverlies. Isolatie belemmert temperatuurverandering, wat betekent dat er minder energie nodig is om de door u gekozen temperatuur te handhaven. Meer dan 10 procent van de gemiddelde warmte van een huis gaat verloren via de vloer.

Dit percentage kan veel hoger zijn in oudere huizen met hardhouten vloeren of vloeren gemaakt van andere materialen die warmte en kou geleiden. Door dit warmteverlies met vloerisolatie te voorkomen, zullen huiseigenaren een energiebesparing van minstens 10 procent zien. Sommige vloerplanken kunnen in de loop der jaren kromtrekken, waardoor hiaten ontstaan. De koude lucht van onder de hangende houten vloer komt dan door de beschadigde vloerdelen, waardoor het huis en je voeten koud aanvoelen.

In het bijzonder zijn houten vloeren gevoelig voor vocht. Dit betekent dat als vloeren nat worden, ze kunnen kromtrekken of vlekken maken. Een van de grootste voordelen van vloerisolatie voor mensen met houten vloeren is dat het kan fungeren als een dampscherm en uw vloeren beschermt tegen ongewenst vocht. Als u een kelder heeft, wilt u vooral vloerisolatie onder de eerste verdieping ter bescherming.

Voordat u doorgaat en vloerisolatie voor dit doel installeert, raden we u aan contact op te nemen met professionals om de vochtsituatie in uw huis te controleren. Wanneer ze nadenken over de vraag of vloerisolatie het waard is voor hun huis, vragen veel mensen zich af of dit problemen met vocht zal veroorzaken. Vloerisolatie helpt tocht te elimineren in huizen die boven de grond zijn geheven (huizen die een kruipruimte hebben of op pieren zijn geplaatst). Isolatie wordt vaak gezien als vooral nuttig in de winter, maar het is net zo handig in de zomer.

Huiseigenaren moeten overwegen een professional in te huren om deze ruimte te controleren op andere vochtproblemen voordat ze investeren in vloerisolatie. De aannemer zou de panelen moeten snijden om goed te passen en de ruimtes tussen de isolatie en balken te dichten. Isoleren onder de vloer voorkomt dat tocht binnendringt via de opening tussen de vloer en de grond. Welk materiaal ook wordt gebruikt, het is belangrijk om het vloeroppervlak te onderzoeken op vocht en deze aan te pakken voordat u isoleert.

In oudere huizen kan het een uitdaging zijn om te isoleren om warmere kamers te krijgen zonder andere problemen te veroorzaken. Hoewel het isoleren van deze gebieden belangrijk is, kunnen huiseigenaren ook geld besparen op hun verwarmings- (en koeling) kosten als ze de ruimte onder hun vloeren isoleren. Isoleren onder de vloerplanken op de begane grond kan u ongeveer £75 per jaar besparen in een gemiddeld pand, of tot £130 als u in een vrijstaand huis woont. Hangende houten vloeren zijn ook vrij eenvoudig te isoleren, zodat u het meeste werk zelf kunt doen, het enige waar u voor zou liggen zijn de benodigde materialen.

Bij het optillen van de vloerplanken ontdekte ik dat een aantal balken verrot waren, dus ik heb nu de partij vervangen en heb ik ertussen geïsoleerd. Het goede nieuws is dat fabrikanten van vloerisolatie zich terdege bewust zijn van de drama's die sommige mensen hebben met het leggen van planken op massieve vloeren. Houten vloeren kunnen worden geïsoleerd door de vloerplanken op te tillen en minerale wolisolatie te leggen, ondersteund door netten tussen de balken. .