Wat is de beste manier om een kruipruimtevloer te isoleren?

Glasvezelvlechten nemen vocht in de kruipruimte op als een spons, waardoor schimmel en rot ontstaan. Het toevoegen van spuitschuim of hardschuimplaatisolatie aan de onderkant van de vloer kan helpen de vloer en kamers boven de kruipruimte op te warmen. Vul de uiteinden van balksleuven met rechthoeken die zijn gesneden uit stijve plaatisolatie. Gebruik schuimkit, zoals Great Stuff, om de naden af te dichten.

Gebruik kit of schuimkit om de verbinding tussen de bovenkant van de kruipruimtemuur en de dorpel af te dichten. De muren zijn goed geïsoleerd met 2” schuimisolatie toegevoegd aan de binnenkant, de balkruimtes verdwaald geschuimd, er is hardschuimisolatie over de zeer oneffen begane grond (slecht gedaan) en een dampscherm over de hele begane grond en bevestigd aan de muren. Het ontluchten van een kruipruimte is geen goed idee, omdat het daar beneden erg koel kan zijn en wanneer je in de zomer warme, vochtige lucht aanzuigt, het risico loopt te condenseren op de koele oppervlakken. In gematigde of droge klimaten zonder de dreiging van aanhoudende temperaturen onder het vriespunt, is isolatie tussen vloerbalken zinvol.

Om het gezellig onder de voeten te houden, moet u de juiste isolatieaanpak kiezen voor uw lokale klimaat. Mijn aannemer van spuitschuim stelde voor om de vleermuisisolatie in de vloerbalken te verwijderen nadat de kruipruimte was ingekapseld. Mijn kruipruimte is vergelijkbaar met een van de heren die antwoorden zocht voor zijn kruip, waarbij hydronisch in vloerverwarming betrokken is. Je zou beter zijn met een isolatie zoals schuim of Rockwool (Roxul) die niet wordt aangetast door vocht, dus het is veel veiliger om te hebben in een potentieel vochtige omgeving zoals een kruipruimte.

Doe-het-zelvers hebben mogelijk niet het bevestigingsgereedschap van een aannemer en kunnen ervoor kiezen om een isolatiedampscherm te gebruiken. Gezien de extreem beperkte hoogte, zou ik de beste manier voor u zijn om het schuim te spuiten, want dat is de isolatie, de dampremmende laag en de luchtbarrière in één. Maak vochtbeheersing een prioriteit, waarschuwt Chuck Henrichsen, eigenaar van Clean Crawls, een isolatiebedrijf in Seattle. Wat je ook doet, probeer er eerst voor te zorgen dat het hout droog is en houd er rekening mee dat alle vloerisolatie vocht kan vasthouden en waterlekken van bovenaf kan verbergen.

Maar als je het huis warmer houdt dan de kruipruimte, dan zal de isolatie je wat extra comfort bieden. Dit type isolatie kan worden geconfronteerd met zilverfolie, waarbij de folie naar binnen gericht is naar de kruipruimte. De beste manier om uw kruipruimte te isoleren wanneer deze wordt geventileerd, is door glasvezel batt-isolatie in de ondervloer te installeren. Isolatie is om te voorkomen dat warmte van de ene plaats naar de andere beweegt, dus als de kruipruimte wordt verwarmd, is de isolatie niet nodig.