Veroorzaakt isolatie vocht?

Vooruitgang op het gebied van isolatie van woningen heeft geleid tot een grote toename van condensatieproblemen. Huiseigenaren worden gewaarschuwd om te handelen om vochtige praatjes te voorkomen. Te lang; Niet gelezen, Ja, te veel isolatie kan condensatie veroorzaken. Dit komt omdat overisolerend leidt tot slechte ventilatie in een huis en daardoor voorkomt dat de vochtige lucht naar buiten ontsnapt en vatbaarder wordt voor condenseren op koele oppervlakken en muren.

Isolatie wordt gebruikt om condensatie te voorkomen. Als het echter verkeerd is geïnstalleerd, kan dit condensatie- en vochtproblemen veroorzaken in uw muren, zolder of kelder. Wanneer dit gebeurt, komt dit meestal omdat de installatie te zwaar is aangebracht, waardoor de condensatie van buitenaf nergens kan ontsnappen. Maar dit kan worden voorkomen als u een professionele HVAC-expert raadpleegt.

Te veel isolatie en een gebrek aan ventilatie en uw huis kunnen problemen ondervinden zoals benauwde, muffe en onaangename lucht, samen met gerelateerde problemen zoals condensatie, schimmel en vocht. Wanneer isolatie is aangebracht, arriveert een team dat veel gaten in de muur boort en vervolgens miljoenen piepkleine polystyreenkralen pompt, hetzelfde type dat in een zitzak wordt aangetroffen. Miljoenen huiseigenaren hebben geprofiteerd van de groene energieregelingen van de overheid en nieuwe of extra muur- en zolderisolatie geïnstalleerd. Zelfs nadat uw isolatie is geïnstalleerd, kan er condensvorming ontstaan op de muren, ramen en andere delen van uw huis.

Als u moderne wand-, plafond- of vloerisolatie op een historisch pand hebt aangebracht en problemen ondervindt met vocht, schimmel of condensatie, moet u waarschijnlijk het aanstootgevende materiaal verwijderen en vervangen door iets meer ademend. Als vocht in uw loft wordt veroorzaakt doordat de kamer zelf niet voldoende geïsoleerd is, kan het antwoord zijn om een product te gebruiken dat eenvoudige isolatie van het dak en zelfs de wanden van het hok mogelijk maakt in tegenstelling tot de vloer. Er zijn onlangs veel verhalen in de pers over vocht in verband met isolatie van muurholtes, dus het is gemakkelijk te begrijpen waarom u misschien bang bent dat zolderisolatie hetzelfde probleem zou kunnen veroorzaken. Ja, isolatie absorbeert tot een halve inch tot 2,5 cm water per dag bij temperaturen warmer dan 60 graden.

Het risico van overisolatie voor een modern pand is minder voor de hand liggend, terwijl dergelijke huizen zijn gebouwd van niet-ademende materialen zoals beton en cement, ze wel (of moeten) hebben ventilatieopeningen op de ramen en afzuigventilatoren in de keukens en badkamers. Om dit probleem te voorkomen, raden veel HVAC-technici aan om een dampvertrager in de buurt van de isolatie te installeren. Spuitschuimisolatie wordt meestal aangebracht tussen de spanten van de onderkant van het dak en zal het van buitenaf strak afdichten, waardoor het zowel een bruikbare ruimte is, maar ook een ruimte die warm en comfortabel is. Nieuwe overheidsregelingen die het gebruik van isolatie bevorderen en ons zolder- en spouwmuurisolatie laten installeren, veroorzaken enorme problemen met condensatie.

Wandisolatie veroorzaakt niet noodzakelijk condensatie, maar moet correct worden geïnstalleerd en met voldoende ventilatie om condensvorming en schimmelgroei als gevolg daarvan te minimaliseren.