Hoe werkt vloerisolatie?

Een isolatielaag tussen de vloer en kruipruimte helpt bij het creëren van een dampscherm, waardoor wordt voorkomen dat vocht binnenkruipt en de houten vloer doorweekt (die uiteindelijk het hout zou kunnen bevlekken of kromtrekken). Panelen of isolatie met stijve hoeken is de beste optie voor het creëren van een complete barrière. Massieve vloeren zijn geïsoleerd met hard isolatieschuim, dat zowel boven als onder het beton kan worden aangebracht. Als het beton zich boven de isolatie bevindt, kan het soms overdag warmte opslaan, waardoor de kamer's nachts warm blijft.

Als de isolatie zich boven het beton bevindt, warmt de kamer's ochtends sneller op. Simpel gezegd, isolatie is elk materiaal dat de stroom van thermische energie (warmte-energie) vertraagt. Normaal gesproken gaat thermische energie van plaatsen met hoge energie (warmere plaatsen) naar plaatsen met weinig energie (koelere plaatsen) totdat de temperatuur overal gelijk is, Dit kan een probleem zijn als het een koude dag buiten is en uw huis al zijn warmte verliest of als het een zinderende zomerdag is en uw huis net zo warm aanvoelt als het buitenleven. Wanneer u isolatie in uw huis installeert, helpt dit de warmtestroom te vertragen, waardoor de binnentemperaturen comfortabeler blijven.

Isolatie helpt ook uw airconditioner en verwarming efficiënter te werken omdat er minder warmteverlies of -winst is, Lees meer over de wetenschap achter isolatie in ons artikel „Hoe werkt isolatie? ”. De voordelen van vloerisolatie kunnen aanzienlijk zijn. Volgens de Energy Saving Trust kunt u tussen de £40-£65 besparen op uw energierekening door vloerisolatie. Wanneer u dat stapelt tegen andere besparingen die u kunt maken op het isoleren van de rest van uw huis plus de tijd dat u in uw huis woont, kunnen de besparingen oplopen.

Vloerisolatie is een eenvoudige en effectieve manier om uw huis warm te houden en uw energierekening te verlagen. Een geïsoleerd oppervlak werkt goed samen met andere elementen die worden gebruikt om ruimtes op te warmen, zoals centrale verwarming en snel afgesloten ramen. De dode lucht in combinatie met een isolerend oppervlak zoals rubberen vloeren werkt als een slechte warmtegeleider en straalt warmte terug in de kamer. Daarom is het logisch om te investeren in een oppervlak dat de leefruimte warm houdt en de stookkosten verlaagt.

Het antwoord op deze vraag is ja. Vloerisolatie is een uiterst efficiënte en effectieve manier om thermische efficiëntie in uw huis te creëren, plus een hele reeks andere voordelen. We hebben vloerisolatie geleverd aan veel gelukkige mensen in Melbourne, Adelaide, Sydney, Brisbane en Perth, die allemaal zeer tevreden zijn geweest met de resultaten. Zodra u heeft vastgesteld dat u vloerisolatie nodig heeft, controleert u uw bouwvoorschriften om er zeker van te zijn dat al het werk dat u doet aan deze normen voldoet.

Als je luchtstenen of ventilatiestenen op de buitenmuur (en) van je huis hebt die onder het vloerniveau liggen, heb je waarschijnlijk een hangende houten vloer. Vloerisolatie is slechts een van de vele manieren om uw huis energiezuiniger te maken, voor meer advies bezoek energiebesparende technologie en tips. Voeg een laag multiplex toe voordat u de rubberen vloer installeert - Als het uitscheuren van het tapijt geen optie is, kunt u er een ondervloer aan toevoegen met multiplex. Draft-proof hangende houten vloeren zijn relatief eenvoudig met eigen conceptstripsystemen zoals DraughTex (opens in new tab) of StopGap (opens in new tab).

Het is nog gemakkelijker om uw houten vloer te isoleren als u een onverwarmde kelder of kelderruimte eronder heeft waar u in kunt komen. Dus wat is vloerisolatie en kan elke vloer worden geïsoleerd? De belangrijkste bronnen van warmteverlies in huizen zijn van houten vloeren en van tocht die door openingen tussen vloerplanken, plinten en rond leidingen komen - uit met warm, met koude met andere woorden. Er zijn een paar verschillende soorten folie-isolatiepanelen beschikbaar die in een woning kunnen worden gemonteerd, waaronder vloerisolatiepanelen. Dit moet zorgvuldig worden gedaan en zelfs dan zal het waarschijnlijk leiden tot schade, dus is het geen optie als de vloer esthetisch of historisch waardevol is.

Stijve isolatieplaten zijn meestal gemaakt van geëxtrudeerd polystyreen (XPS) of geëxpandeerd polystyreen (EPS). Als een betonnen vloer wordt vervangen omdat deze vocht of andere problemen veroorzaakt, biedt limecrete een alternatief. Hoewel doe-het-zelfprojecten kunnen besparen op arbeidskosten, bellen veel mensen liever een professionele isolatie-installateur om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en volgens een hoge standaard wordt uitgevoerd. De voordelen van vloerisolatie zijn talrijk: uw huis kan hierdoor warmer zijn en kamers comfortabeler.

Door uw woning te laten beoordelen en vervolgens dienovereenkomstig isolatie te krijgen, bespaart u niet alleen mogelijk geld, maar stelt u ook in staat om uw eigendom volgens exacte specificatie te laten behandelen. Als het membraan boven de plaat wordt geplaatst, kan een extra membraan nodig zijn om de isolatie te beschermen tegen grondverontreinigingen. Als u minstens de helft van een vloer vervangt, moet u isoleren volgens deze normen, of u dat nu van plan was of niet. .