Is het de moeite waard om onder de vloer te isoleren?

Vloerisolatie helpt uw huis het hele jaar door comfortabeler te houden en vermindert de behoefte aan kunstmatige verwarming en koeling. Met andere woorden, wanneer het wordt gebruikt in combinatie met isolatie in het plafond en de muren, kan vloerisolatie u helpen het hele jaar door geld te besparen op uw energierekening. Vloerisolatie helpt bij het elimineren van tocht in huizen die boven de grond zijn opgeheven (huizen die een kruipruimte hebben of op pieren zijn geplaatst). Isoleren onder de vloer voorkomt dat tocht via de opening tussen de vloer en de grond binnendringt.

Eén tactiek is om stijve isolatiepanelen tussen de vloerbalken te plaatsen. De aannemer zou de panelen moeten doorsnijden om goed te passen en de ruimtes tussen de isolatie en balken te breeuwen. Het breeuwen is noodzakelijk omdat het hout uitzet en samentrekt op basis van temperatuur en vocht. Eenvoudige berekeningen zeggen dat wanneer u isolatie onder de vloerplanken toevoegt, u tussen de £40 en £70 per jaar kunt besparen.

Ja, dat klinkt misschien niet als veel geld, maar denk er op lange termijn aan. Isolerende delen van een huis hebben doorgaans een hoog investeringsrendement. Het isoleren van een vloer kan een huiseigenaar ongeveer 10% besparing op energiekosten opleveren, maar dat aantal kan stijgen als isolatie wordt toegevoegd aan een huis met kruipruimte. Het isoleren van uw begane grond is een geweldige manier om uw woning warm te houden.

Over het algemeen hoeft u alleen de begane grond te isoleren. Als u zich op een bovenverdieping bevindt, hoeft u uw vloeroppervlak meestal niet te isoleren. Hoewel vloerisolatie een geweldige manier is om geld te besparen, is het zeker niet de eerste vorm van isolatie waar je in huis naar moet kijken. De vloeren in oude huizen laten vaak het ontsnappen van warmte toe, maar gelukkig kan effectieve vloerisolatie hier een einde aan maken en vocht verminderen.

U moet echter overwegen om vloeren te isoleren die zich boven onverwarmde ruimtes bevinden, zoals garages, omdat u daardoor veel warmte kunt verliezen. Als je een kruipruimte onder je kelder hebt, kan het isoleren van de vloerbalken nuttig zijn om het vochtgehalte laag te houden en te voorkomen dat de kelder te koel wordt. Huiseigenaren die verwachten een verwarmde vloereffect te hebben nadat ze onder het oppervlak isoleren, zullen teleurgesteld zijn. En het is mogelijk om zijn schoonheid te behouden wanneer je een vloer isoleert, dus het is een project dat de moeite waard is om te voltooien, zelfs in karakteristieke huizen.

Weten hoe je een vloer isoleert, afhankelijk van het type dat je hebt, is essentieel - maar de juiste vloerisolatie betekent dat jij en je huishouden genieten van een hele reeks voordelen, dus het is het zeker waard. Als de kelder volledig onverwarmd is, kan het installeren van een paar lagen stijve panelen goedkoper zijn dan het installeren van geheel nieuwe kanalen en andere soorten isolatie. Hete lucht stijgt, daarom zal de koude lucht buiten het huis de isolatie kouder maken dan het interieur. Als u er niet zeker van bent dat u uw vloerplanken zelf optilt, kunt u een professional vragen om dit te doen, de isolatie aan te brengen en de planken daarna te vervangen.

Als u uw vloer wilt isoleren als onderdeel van een grotere renovatieopdracht, wilt u waarschijnlijk uw bestaande bouwer gebruiken. Vloerisolatie kan uw huis helpen warmte vast te houden, hoewel het het beste is als de muren en het plafond ook geïsoleerd zijn. Als alternatief houdt een recente innovatie in dat een robot spuitschuimisolatie aanbrengt op de onderkant van de vloerplaten, waardoor ze niet helemaal hoeven op te nemen. Eerst en vooral moet het toevoegen van extra isolatie aan uw vloer voldoen aan de relevante bouwvoorschriften voor waar u woont.