Wat is zwevende vloerisolatie?

Blootgestelde vloerisolatie is het antwoord. Geïnstalleerd tussen de houten balken of tegen de onderkant van een betonnen vloer boven een kruipruimte, kan het warmteverlies tot bijna nul verminderen en de energie-efficiëntie verhogen door innovatief gebruik van duurzame materialen. Houdt koude lucht buiten en voorkomt dat warme lucht ontsnapt. Nu het weer kouder wordt en velen van ons meer tijd thuis doorbrengen dan ooit tevoren, kijken huiseigenaren naar manieren om hun huis comfortabeler en kostenefficiënter te maken.

Het isoleren van hangende houten vloeren is een vrij eenvoudige maar zeer effectieve manier om dit te doen. In deze blog bekijken we hoe huiseigenaren kunnen profiteren van isolerende vloeren. Vervolgens geven we enkele tips voor het controleren van de staat van de vloer en het aanbrengen van stijve vloerisolatie zoals EcoTherm Eco-Versal. Vermeld geen persoonlijke of financiële informatie zoals uw nationale verzekeringsnummer of creditcardgegevens.

Het werk zou ons op de lange termijn ook geld moeten besparen, aangezien de kosten voor het isoleren van de vloer ongeveer £100 bedroegen, maar ons ongeveer £60 per jaar aan stookkosten zouden moeten besparen. Aan het begin van de 18e eeuw, toen bouwtechnieken overgingen van direct op de grond geïnstalleerde vloeren naar hangende houten vloeren boven een geventileerde kamer, loste de innovatie een aanzienlijk probleem op. Het is raadzaam om een lat aan de zijkant van de vloerbalk te bevestigen, gelijk met de onderkant, om de isolatie te ondersteunen. In het verleden werden vloerbalken vaak direct op de grond gelegd, maar dit leidde onvermijdelijk tot vocht en rot in het hout.

Dit was een geweldig idee, voor zover het ging, maar de ventilatie onder de vloer begon al snel door de planken te lekken, waardoor tocht in de kamer erboven ontstond. In het ergste geval houdt u vocht vast van morsen of interstitiële condensatie tegen het hout binnen hydrofobe isolatie en loopt u op zijn beurt het risico de vloerbalken te rotten. Voor optimale resultaten bij het aanpakken van warmteverlies door een hangende houten vloer, moet de specificatie ervoor zorgen dat hoge thermische prestaties van het isolatiemateriaal worden gecombineerd met luchtdichtheid en vochtregulatie, terwijl tegelijkertijd een zekere mate van ademend vermogen wordt vergemakkelijkt. Het hele punt van een hangende houten vloer is om voldoende huisventilatie te bieden om te beschermen tegen droogrot en het hout te scheiden van de bron van vocht.

Zoals bij elke vorm van isolatie in uw huis, werkt het alleen effectief als u het juiste type isolatie gebruikt, het beschermt tegen vocht, windwassen (waarbij de luchtbeweging via de ventilatieopeningen onder de vloer warmte uit de blootgestelde isolatie haalt) en door ervoor te zorgen dat de installatie zo luchtdicht is als mogelijk. Toen mensen eindelijk beseften wat het probleem veroorzaakte, was hun oplossing om de vloeren van de grond te tillen, waardoor de lucht vrij kon bewegen en een veel betere ventilatie mogelijk was, wat hielp het hout te beschermen. Warmteverlies door de vloer kan zelfs veel groter zijn dan warmteverlies door de muren of het plafond, en toch zijn dit vaak de belangrijkste aandachtsgebieden voor thermische verbeteringen. Isolerende hangende vloeren kunnen tocht helpen elimineren, energieverlies verminderen en vocht en droogrot voorkomen.