Welke vloerisolatie?

Een van de meest populaire keuzes voor vloerisolatie, geëxpandeerde polystyreenschuimpanelen zijn een kosteneffectieve en energiezuinige vloerisolatie die elk huis met een houten vloer het hele jaar door effectief comfortabeler maakt. vloerisolatie is een eenvoudige en effectieve manier om uw huis warm te houden en uw energierekening te verlagen. De meeste huizen met hardhouten vloeren gebruiken onderlaag om een isolatielaag toe te voegen tussen de ondervloer en de vloer. Materialen die als isolatoren fungeren, namelijk hardschuim, polyfoam, siliconen, glasvezel of rubber, worden dus gebruikt om te voorkomen dat het oppervlak in de winter koud wordt.

Het isoleren van uw vloeren is een ideale manier om uw huis comfortabeler en energiezuiniger te maken. In het geval van hardhout en andere materialen die door vocht kunnen vlekken of kromtrekken, kan isolatie ook bescherming bieden. Diezelfde bescherming strekt zich uit tot sanitair onder uw vloeren. Vloerisolatie helpt bij het elimineren van tocht in huizen die boven de grond zijn opgeheven (huizen die een kruipruimte hebben of op pieren zijn geplaatst).

Isoleren onder de vloer voorkomt dat tocht via de opening tussen de vloer en de grond binnendringt. Eén tactiek is om stijve isolatiepanelen tussen de vloerbalken te plaatsen. De aannemer zou de panelen moeten doorsnijden om goed te passen en de ruimtes tussen de isolatie en balken te breeuwen. Het breeuwen is noodzakelijk omdat het hout uitzet en samentrekt op basis van temperatuur en vocht.

Vloerisolatie vertraagt, net als isolatie in andere delen van het huis, de warmtestroom. Dit helpt warmteverlies in de winter en warmtewinst in de zomer te voorkomen. Isolatie kan ook akoestische voordelen hebben, waardoor de overdracht van ongewenste geluiden door uw hele huis wordt verminderd. Goed geïnstalleerde vloerisolatie maakt een aanzienlijk verschil voor warmteverlies in de winter en warmtewinst in de zomer in elk huis.

Of u nu een nieuw huis bouwt, renovert of op zoek bent naar manieren om de energie-efficiëntie te verbeteren, vloerisolatie is een geweldige investering die u kan helpen voordelen op lange termijn te behalen. Sommige vloerisolatieprojecten kunnen in het doe-het-zelfrijk vallen, maar velen zullen de speciale vaardigheden vereisen van een aannemer die weet hoe om te gaan met vocht, ventilatie en luchtafdichting. Het installeren van vloerisolatie zal zeker helpen tocht te verminderen en de thermische prestaties van uw huis te verbeteren. We raden R2,5 Knauf Earthwool Underfloor Insulation, het nieuwe Knauf Earthwool Floor Shield Insulationproduct of Autex GreenStuf Polyester Underfloor Insulation (alleen VIC) aan.

De R2,5HD Earthwool Underfloor Insulation Batts zijn populair bij doe-het-zelf installateurs omdat ze kosteneffectief zijn en de batts stijf zijn, waardoor ze eenvoudig te installeren zijn. De dampremmende laag is niet zozeer een soort isolatie als wel een noodzakelijk onderdeel van het isolatieproces, vooral als je te maken hebt met vloerisolatie. Voor woningen met een onverwarmde kelder of een kamer boven een onverwarmde garage, kan vloerisolatie goedkoper zijn dan het installeren van isolatie en leidingen. Het isoleren van de begane grond (vloerverwarming) is belangrijk voor het stoppen van de warmteoverdracht tussen de binnen- en buitenruimtes van het huis.

Vloerinstallatie is een term die vaak wordt gebruikt wanneer isolatie onder uw vloer kan worden geplaatst zonder houten planken of elk type vloerbedekking dat u heeft omhoog te trekken. Vloeroppervlakken worden blootgesteld aan de elementen, met name wind en water, en uw isolatie moet 'de storm kunnen weerstaan', om zo te zeggen. Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van de ideale vloerisolatieproducten voor uw specifieke situatie, neem dan contact op met het team van Pricewise Insulation. Huiseigenaren moeten overwegen een professional in te huren om deze ruimte te controleren op andere vochtproblemen voordat ze investeren in vloerisolatie.