Welke vloerisolatie?

De meeste huizen met hardhouten vloeren gebruiken onderlaag om een isolatielaag toe te voegen tussen de ondervloer en de vloer. Materialen die als isolatoren fungeren, namelijk hardschuim, polyfoam, siliconen, glasvezel of rubber, worden dus gebruikt om te voorkomen dat het oppervlak in de winter koud wordt. De eenvoudigste methode is om isolatie van het quilt-type van onderaf in de ruimtes tussen de balken te duwen. Dit wordt ondersteund met op zijn plaats geplakt netten.

Om extra isolatie te bieden, kan houtvezelplaat met tand en groef aan de onderkant van de balken worden bevestigd. Het isoleren van uw vloeren is een ideale manier om uw huis comfortabeler en energiezuiniger te maken. In het geval van hardhout en andere materialen die door vocht kunnen vlekken of kromtrekken, kan isolatie ook bescherming bieden. Diezelfde bescherming strekt zich uit tot sanitair onder uw vloeren.

Statistieken gedeeld door Metro Home Insulation laten zien dat 10 procent van de verwarmingsrekeningen voor huizen afkomstig is van niet-geïsoleerde vloeren die de neiging hebben warme lucht te verliezen. Meer dan waarschijnlijk, als je onder het huis kruipt en op je rug gaat liggen en omhoog kijkt, kijk je naar de bodem van de vloer van je huis. Hoe dan ook, het isoleren van uw betonnen vloer is net zo belangrijk voor de efficiëntie van uw huis als hetzelfde doen met uw kruipruimtevloer. Een dampremmende laag, gevolgd door schuimplaat, kan worden neergelegd voordat het beton naar binnen gaat, en dit zal de vloer voldoende isoleren die het beton zal worden of ondersteunen.

Bepalen welke R-waarde nodig is voor vloerisolatie in uw huis hangt af van het klimaat in uw regio. Als een betonnen vloer wordt vervangen omdat deze vocht of andere problemen veroorzaakt, biedt kalksteen een alternatief. Dit geldt met name voor huizen die boven de grond zijn gebouwd of met een kruipruimte tussen de vloer en het oppervlak eronder. Het snijdt gemakkelijk om te passen met een mes, hoewel er een grotere kans bestaat op openingen die enkele van de voordelen van het isoleren van de vloer teniet doen.

Weten hoe je een vloer isoleert, kan zeker de moeite waard zijn naast andere verbeteringen die een huis energiezuiniger maken. Vlak beton is de meest ideale ondervloer voor het plaatsen van rubbervloeren, omdat het resultaat een consistent en duurzaam oppervlak is dat rendement op lange termijn biedt. Bedek de vloer niet met ondoordringbare isolatiematerialen of tapijten met rubberen achterkant, omdat deze vocht vasthouden. Het installeren van vloerisolatie tijdens het meest gematigde seizoen van uw regio is logisch als dit de enige renovatie is die u uitvoert.