Werkt vloerisolatie?

Vloerisolatie voorkomt echter warmteverlies. Isolatie belemmert temperatuurverandering, wat betekent dat er minder energie nodig is om de door u gekozen temperatuur te handhaven. Meer dan 10 procent van de gemiddelde warmte van een huis gaat verloren via de vloer. Veel mensen begrijpen het voordeel van het installeren van plafondisolatie en muurisolatie in een huis, maar hoe zit het met onder de vloeren? Is vloerisolatie het waard? Maakt het echt een verschil voor temperatuurregeling en energie-efficiëntie in uw huis? Warmteverlies en -winst kunnen overal gebeuren waar lucht in uw huis kan komen, ook door de vloeren.

Vloerisolatie is ontworpen om de snelheid van warmteverlies in de winter en warmtewinst in de zomer te vertragen en luchttocht te voorkomen. Vloerisolatie helpt uw huis het hele jaar door comfortabeler te houden en de behoefte aan kunstmatige verwarming en koeling te verminderen. Met andere woorden, wanneer het wordt gebruikt in combinatie met isolatie in het plafond en de muren, kan vloerisolatie u helpen het hele jaar door geld te besparen op uw energierekening. De voordelen van vloerisolatie zijn talrijk: uw huis kan hierdoor warmer zijn en kamers comfortabeler.

En een huis met meer energie-efficiëntie en lagere rekeningen is ook een welkome verbetering. Isolerende delen van een huis hebben doorgaans een hoog investeringsrendement. Het isoleren van een vloer kan een huiseigenaar ongeveer 10% besparing op energiekosten opleveren, maar dat aantal kan stijgen als isolatie wordt toegevoegd aan een huis met kruipruimte. Het antwoord op deze vraag is ja.

Vloerisolatie is een uiterst efficiënte en effectieve manier om thermische efficiëntie in uw huis te creëren, plus een hele reeks andere voordelen. We hebben vloerisolatie geleverd aan veel gelukkige mensen in Melbourne, Adelaide, Sydney, Brisbane en Perth, die allemaal zeer tevreden zijn geweest met de resultaten. Als je erover nadenkt om vloerisolatie te krijgen, ben je op de goede weg. Deze kleine investering heeft keer op keer zijn vruchten afgeworpen voor iedereen die de beslissing heeft genomen om vloerisolatie in zijn eigendom te plaatsen.

Het bewijs is vrij duidelijk: Vloerisolatie werkt niet alleen, maar het werkt ook uitzonderlijk goed wanneer de juiste isolatie op maat is gemaakt en in het juiste huis wordt gemonteerd. Het lijdt geen twijfel dat vloerisolatie veel wenselijke voordelen biedt voor elke woning waarin het is geïnstalleerd. U moet echter overwegen om vloeren te isoleren die zich boven onverwarmde ruimtes bevinden, zoals garages, omdat u hierdoor veel warmte kunt verliezen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de temperatuur van de vloer zelf gemakkelijk kan veranderen in die van het externe klimaat, zeer snel zonder isolatie.

De vloeren in oude huizen laten vaak het ontsnappen van warmte toe, maar gelukkig kan effectieve vloerisolatie hier een einde aan maken en vocht verminderen. Twee van de meest voorkomende soorten isolatie voor het vloeroppervlak zijn bulkisolatie (rollen en batts) en hardschuimplaat. Massieve vloeren van baksteen, tegels of steen werden vaak direct op de grond gelegd in oudere huizen, soms met een bed van kalkmortel of zand. Over het algemeen hoeft u alleen vloerisolatie toe te voegen aan begane grond of vloeren boven onverwarmde ruimtes, zoals een garage.

Vloerisolatie is ontworpen om het warmteverlies in de winter en warmtewinst in de zomer te vertragen en luchttocht te voorkomen. De kosten voor vloerisolatie variëren afhankelijk van de grootte van het project, het type isolatie en de R-waarde van de isolatie. Met kruipruimtes en kelders doe je dat door de funderingsmuren te isoleren in plaats van de vloer erboven. Let op eventuele elektrische bedrading, sanitair of kanaalwerkzaamheden en installeer voorzichtig isolatie eromheen.

Dus, waarom is dit belangrijk? Wil je op een koude nacht in bed liggen met de deken op de vloer? Of een voet boven je lichaam hangen? Zou je een nieuwe koelkast installeren en nooit aansluiten? Zou je een nieuwe auto kopen en de monteur de helft van de zuigers laten loskoppelen?. De combinatie van koude lucht door de vloeren en warme lucht uit openingen in een zolderluik kan zeer snel warmte verliezen. Om deze standaard te bereiken, hebt u normaal gesproken minimaal 70 mm hoogwaardige schuimisolatie of 150 mm minerale wol nodig, maar dit zal variëren afhankelijk van vloertype, vorm en grootte. .