Is vloerisolatie noodzakelijk?

Zonder isolatie gaan warmte en koele lucht gemakkelijk door de vloer verloren. Isolatie helpt ook om de luchtkwaliteit te behouden en de energiekosten te verlagen. Vloerisolatie helpt tocht te elimineren in huizen die boven de grond zijn geheven (huizen die een kruipruimte hebben of op pieren zijn geplaatst). Isoleren onder de vloer voorkomt dat tocht binnendringt via de opening tussen de vloer en de grond.

Eén tactiek is om stijve isolatiepanelen tussen de vloerbalken te plaatsen. De aannemer zou de panelen moeten snijden om goed te passen en de ruimtes tussen de isolatie en balken te dichten. Het breeuwen is noodzakelijk omdat het hout uitzet en samentrekt op basis van temperatuur en vocht. Veel mensen begrijpen het voordeel van het installeren van plafondisolatie en muurisolatie in een huis, maar hoe zit het met onder de vloeren? Is vloerisolatie het waard? Maakt het echt een verschil voor temperatuurregeling en energie-efficiëntie in uw huis? Warmteverlies en -winst kunnen overal gebeuren waar lucht in uw huis kan komen, ook door de vloeren.

Vloerisolatie is ontworpen om de snelheid van warmteverlies in de winter en warmtewinst in de zomer te vertragen en luchttocht te voorkomen. Vloerisolatie helpt uw huis het hele jaar door comfortabeler te houden en de behoefte aan kunstmatige verwarming en koeling te verminderen. Met andere woorden, wanneer het wordt gebruikt in combinatie met isolatie in het plafond en de muren, kan vloerisolatie u helpen het hele jaar door geld te besparen op uw energierekening. Sluit bij het isoleren van vloeren boven ongeconditioneerde garages eerst alle mogelijke bronnen van luchtlekkage af.

Deze strategie heeft als bijkomend voordeel dat het gevaar van verontreinigingen (van uitlaatgassen van auto's, verf, oplosmiddelen, tuinbenodigdheden, enz.) tot een minimum wordt beperkt. Installeer ook een luchtbarrière om te voorkomen dat koude lucht in de garage de isolatie onder de ondervloer kortsluit. Het isoleren van uw begane grond is een geweldige manier om uw woning warm te houden. Over het algemeen hoeft u alleen de begane grond te isoleren.

Als u zich op een bovenverdieping bevindt, hoeft u uw vloeroppervlak meestal niet te isoleren. Sommige vloerisolatieprojecten kunnen in het doe-het-zelfrijk vallen, maar velen zullen de speciale vaardigheden vereisen van een aannemer die weet hoe om te gaan met vocht, ventilatie en luchtafdichting. Voor een optimale energie-efficiëntie moet uw huis goed geïsoleerd zijn van het dak tot aan de fundering. Dit percentage kan veel hoger zijn in oudere huizen met hardhouten vloeren of vloeren gemaakt van andere materialen die warmte en kou geleiden.

Massieve vloeren zijn geïsoleerd met hard isolatieschuim, dat zowel boven als onder het beton kan worden aangebracht. Als alternatief kunnen isolatieplaten van schuim met folie of houtvezel tussen de balken worden gemonteerd, ondersteund op houten latten. Om deze reden moet de vloer kunnen 'ademen', anders komt er vocht vast te zitten, wat mogelijk leidt tot vochtproblemen in uw huis. Kathedraalplafonds moeten ruimte bieden tussen het dakterras en het plafond van het huis voor voldoende isolatie en ventilatie.

De extra bescherming die de isolatie kan bieden, kan voorkomen dat leidingen barsten en barsten van temperaturen onder nul. Moderne isolatieproducten zijn ontworpen om de levensduur van een huis mee te gaan en veel populaire merken zoals CSR Bradford en Knauf worden geleverd met garanties van 50 jaar of meer. Isoleer alle buitenmuren, inclusief (3A) muren tussen woonruimtes en onverwarmde garages, schuurdaken of opslagruimtes; (3B) funderingsmuren boven het maaiveld; (3C) funderingsmuren in verwarmde kelders. Het isoleren van de vloerbalken in uw kelder kan nuttig zijn als er openingen en scheuren zijn tussen de balken die overmatig vocht of tocht door de vloeren veroorzaken.

Waar betonnen vloerplaten eerdere vloeren in oude huizen hebben vervangen, kunnen ze een vochtbestendig membraan (DPM) bevatten, maar, tenzij relatief recent gelegd, zijn ze mogelijk niet goed geïsoleerd. Voor woningen met een onverwarmde kelder of een kamer boven een onverwarmde garage, kan vloerisolatie goedkoper zijn dan het installeren van isolatie en leidingen. Dus het antwoord op de vraag, mocht een kruipruimte geïsoleerd zijn, is ja, dat zouden ze zeker moeten zijn. Weten hoe je een vloer isoleert, kan zeker de moeite waard zijn naast andere verbeteringen die een huis energiezuiniger maken.

.