Wat is de beste dikte voor vloerisolatie?

De sleutel is dat u wilt dat uw isolatie minstens twee centimeter dik is, tenzij het een isolatietype is met een hoge beoordeling. Het bereiken van een U-waarde van 0,25 zou een goed doel zijn. Dat zou 90 mm hardschuim of 150 mm minerale wol nodig hebben. Een halfstijf materiaal is over het algemeen het beste omdat het zeer licht te groot kan worden gesneden en tussen de vloerbalken kan worden geperst, waardoor er geen openingen ontstaan die tocht veroorzaken.

Vloerbedekking, ook bekend als de vloer of de afwerkvloer, is het zichtbare oppervlak dat alle fundamentele lagen van het vloersysteem bedekt. Het plaatsen van isolatie tussen de grond en de eerste verdieping zou in theorie moeten voorkomen dat geluid, trillingen en warmte tussen niveaus in uw eigendom bewegen. Dikte is ook belangrijk bij het gebruik van hardschuimplaat als een buitenisolatie- en afwerkingssysteem (EIFS) materiaal, omdat het dik genoeg moet zijn om er goed uit te zien en water erdoorheen te laten lopen. Om deze standaard te bereiken, hebt u normaal gesproken minimaal 70 mm hoogwaardige schuimisolatie of 150 mm minerale wol nodig, maar dit is afhankelijk van het vloertype, de vorm en de grootte.

Het installeren van isolatie bovenop de vloer kan problemen opleveren met de hoogte van plafond, deur en raam. De ondervloer fungeert ook als extra ondersteuning om de beweging van balken vast te houden en te regelen en helpt de vloer te beschermen tegen schimmel en vocht, wat schade aan de oppervlaktevloer kan veroorzaken. Het is ook vermeldenswaard dat extra isolatie tussen de vloer zeer weinig zal doen om de geluidsoverdracht te beïnvloeden, aangezien een meerderheid wordt gedragen via trillingen op het frame. De onderlaag corrigeert en verzacht de oneffenheden van de ondervloer en zorgt voor een vlak oppervlak voor de vloerbedekking, wat het comfort onder de voeten verhoogt.

Vier lagen vormen de vloerbalken, ondervloer, ondervloer en vloerbedekking, waarop deze onderdelen een stabiel en duurzaam vloersysteem vormen. De begane grond onder een huis is over het algemeen warmer dan de lucht eromheen, en dus zou het misschien derde op je prioriteitenlijst staan (achter muren en daken). Voor de afstand tussen de balken, hoe verder van elkaar de afstand, hoe groter de vereiste dikte voor de ondervloer. Het biedt een decoratieve, duurzame en stevige basis waar u de meubels of andere meubels thuis plaatst en helpt de vloer gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Je zult geen moeite hebben om met deze vloeren dagelijkse slijtage van schoenen, speelgoed en kinderhanden te leven.