Hoe vloerisolatie installeren?

Hoe isolatie tussen vloerbalken te installerenNeem de juiste veiligheidsmaatregelen. Trek een stofmasker, veiligheidsbril en handschoenen aan. Installeer met het papier naar boven gericht. Gebruik draad om de isolatie op zijn plaats te houden.

Isoleer tussen de vloerbalken met opgerolde glasvezel. Installeer hem stevig tegen de ondervloer. Sluit alle naden zorgvuldig af om te voorkomen dat er wind in de isolatie waait. Ondersteun de isolatie ook adequaat met mechanische bevestigingsmiddelen, zodat deze de komende jaren niet uit de balkruimtes valt.

Vertrouw niet op de wrijving tussen de glasvezel- en houten balken om deze op zijn plaats te bevestigen. Rol een rol kraft-isolatie (R-19 of hoger) uit met een bevestigde dampremmende laag en stop de eerste slag van de rol losjes in de ruimte tussen twee vloerbalken met de dampremmende laag naar boven gericht tegen de ondervloer, en met de papierzijde naar beneden gericht. Begin aan het ene uiteinde van de balken en werk naar het midden toe. Stop de isolatie tussen elektrische bedrading, sanitair of kanaalwerk dat is aangesloten op de vloerbalken.

Vouw de papieren flappen aan de zijkanten van de batts open en nietje ze elke 6 inch aan de onderkant van de vloerbalken met een bouwnietmachine. De eenvoudigste methode is om isolatie van het quilt-type van onderaf in de ruimtes tussen de balken te duwen. Dit wordt ondersteund met op zijn plaats geplakt netten. Om extra isolatie te bieden, kan houtvezelplaat met tand en groef aan de onderkant van de balken worden bevestigd.

Limecrete vloeren zijn in toenemende mate verkrijgbaar bij leveranciers zoals Mike Wye %26 Associates (opent in nieuw tabblad) en Ty-Mawr Lime (opent in nieuw tabblad); ze kunnen efficiënt worden geïsoleerd en kunnen met succes vloerverwarming integreren. Het optillen van originele tegels om vloerisolatie toe te voegen, kan schadelijk zijn voor hun karakter en moet met de grootste zorg worden aangepakt. Inspecteer de gebieden op eventuele openingen waar elektrische draden lopen of tussen de vloerbalken en de muur met een zaklamp. Installeer een toevoeruitlaat in de kruipruimte, afhankelijk van de lekkage van de vloer om het retourluchtpad te bieden.

In historische en monumentale woningen vereist isolatie onder vloerplaten de grootst mogelijke gevoeligheid en zorg, en kan het best worden vermeden. Bedek de vloer niet met ondoordringbare isolatiematerialen of tapijten met rubberen achterkant, omdat deze vocht vasthouden. Voeg een tweede batt toe aan het einde van de eerste tussen de twee vloerbalken totdat je de tegenoverliggende muur bereikt. De vloeren in oude huizen laten vaak het ontsnappen van warmte toe, maar gelukkig kan effectieve vloerisolatie hier een einde aan maken en vocht verminderen.

De beste manier om bestaande vloeren te isoleren - en de beste isolatie daarvoor - hangt af van het type. Als u een nieuw huis bouwt of een grote verbouwing van uw bestaande huis laat uitvoeren, zal het zijn vruchten afwerpen in energiebesparing en meer comfort om vloerisolatie te hebben geïnstalleerd. Installeer een doorlopend termietschild tussen de bandbalk en de gemetselde funderingsmuur die de muurisolatie bedekt en zich volledig naar buiten uitstrekt (of laat een 2- tot 4-inch isolatiespleet aan de bovenkant achter voor termietinspectie). Zet een stofmasker en een veiligheidsbril op en ga vervolgens naar het gebied onder de vloer via de kruipruimte of kelder.

En het is mogelijk om zijn schoonheid te behouden wanneer je een vloer isoleert, dus het is een project dat de moeite waard is om te voltooien, zelfs in karakteristieke huizen. Als een betonnen vloer wordt vervangen omdat deze vocht of andere problemen veroorzaakt, biedt kalksteen een alternatief.