Moet vloerisolatie worden geconfronteerd?

De algemene regel is om de tegenoverliggende zijde van uw isolatie te leggen tegen het oppervlak dat zich het dichtst bij uw woonruimte bevindt. Als u bijvoorbeeld de ondervloer boven een ongeconditioneerde kruipruimte isoleert, wilt u in de meeste klimaten dat de bekleding tegen de ondervloer ligt. Geconfronteerde isolatie is het beste voor buitenmuren, zolderdaken, garages, badkamers en keukenmuren. Onbedekte isolatie wordt aanbevolen op alle binnenwanden en ook als extra isolatielaag over gevelisolatie.

Geconfronteerde isolatie is eenvoudig te installeren, voorkomt dat vocht in de balken en ondervloer sijpelt en houdt temperatuurschommelingen op afstand. Onbedekte isolatie is goedkoper maar complexer om te installeren, met extra stappen en betere vlambeperking. Isolatie moet altijd worden geïnstalleerd met het papiergedeelte naar de binnenkant of het verwarmde deel van het huis. De isolatie mag niet verkeerd worden geconfronteerd, omdat dit kan leiden tot schimmel- en waterschade.

Of het nu in een kruipruimte, een zolder, garage of een andere ongeconditioneerde ruimte is, u zou het papier na installatie niet moeten kunnen zien. Toch zou je de isolatie moeten kunnen zien. Geconfronteerd of onbedekt, is het bijna altijd een slecht idee om de vloer boven een kruipruimte te isoleren, vooral met glasvezelvlechten. Isoleer de wanden van de kruipruimte en dicht de ventilatieopeningen af.

De enige uitzondering is als u zich in een overstromingszone bevindt. Over het algemeen moet u isolatie in uw garage gebruiken, vooral als u in een koud, vochtig klimaat of een warm, vochtig klimaat leeft. Aan de andere kant wordt ongedekte isolatie niet geleverd met een dampvertragerplaat waardoor deze kwetsbaar is voor vocht. Bovendien is een ander teken van onjuiste kruipruimte-isolatie muffe geuren die uit de ruimte onder het huis komen.

Om het verschil tussen de geïsoleerde en onbedekte isolaties beter te begrijpen, is het het beste om te begrijpen wat er wordt geïsoleerd en het belang ervan. Als het gaat om het kiezen van de juiste isolatie voor je kruipruimte, heb je verschillende opties tot je beschikking. Of je het nodig hebt of niet is een belangrijke vraag, maar het isoleren van je huis is een van de belangrijkste investeringen in woningbouw. Onbehandelde isolaties zijn gemaakt van glasvezelrol- of batt-isolatieproducten en er is geen kraftpapier aan bevestigd.

Niet-geïsoleerde of ondergeïsoleerde huizen zullen huiseigenaren uiteindelijk meer kosten omdat ze proberen comfortabele temperaturen te handhaven door verwarming en koeling of resulterend in zware reparaties als gevolg van mogelijke waterschade. Aan de andere kant kan onbedekte isolatie te maken krijgen met een afname van de R-waarde als vocht zijn weg naar het materiaal vindt. Om een ongeventileerde kruipruimte het beste te isoleren, moet een huiseigenaar zich concentreren op het installeren van isolatie in de wanden van de kruipruimte, niet op de ondervloer van het huis. Wat ongedekte isolatie betreft, is het het beste om er een dampremmende laag aan toe te voegen als u van plan bent deze te installeren op een plaats waar vocht de isolatie kan beschadigen.

Als je merkt dat je na het afdichten en isoleren van alles nog steeds een vochtprobleem hebt in je kruipruimte, moet je mogelijk een luchtontvochtiger toevoegen. Onbedekte isolatie wordt op zijn plaats gehouden door de druk- of wrijvingspassing in voegen en spanten bij de installatie. In lage kruipruimtes die niet als opslagruimte worden gebruikt, kan polyurethaan worden vervangen door onbedekte isolatie.