Moet je vloerbalken kruipruimte isoleren?

Vochtige lucht in de zomer of winter in een koude kruipruimte trekken, verslaat het doel om de bron van vocht te stoppen. Een vochtbeschermde kruipruimte zal in de zomer waarschijnlijk vrij koel zijn en minder vochtig zijn dan buitenlucht, zodat vocht kan condenseren op de koude oppervlakken van hout en beton. Het is beter verzegeld te houden als je problemen met vocht en luchtkwaliteit hebt aangepakt. Zorg ervoor dat u de vochtigheidsgraad bewaakt zodra het werk is voltooid, u zult waarschijnlijk een luchtontvochtiger moeten opnemen om de luchtvochtigheid laag te houden.

In gematigde of droge klimaten zonder de dreiging van aanhoudende temperaturen onder het vriespunt, is isolatie tussen vloerbalken zinvol. Een goed geïsoleerde en afgesloten kruipruimte is een van de fundamentele elementen van een comfortabel, gezond huis. Kruipruimtes zijn al lang geïsoleerd met isolatie van glasvezelbatt, maar de moderne bouwwetenschap onthult de nadelen van die praktijk. Idealiter zouden kruipruimtes moeten voorkomen dat lucht een huis binnendringt, om tocht te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Spuitschuimisolatie kan een meer uniforme, consistente thermische barrière bieden en een lucht- en vochtbarrière bieden. De kruipruimte heeft poly op het vloerbedekkingsvuil als onderdeel van een radonsysteem en gaat een beetje de muren op. Het goed isoleren van open webvloerspanten of stille vloerbalken met glasvezel is bijna onmogelijk, aangezien glasvezel niet is vervaardigd om op deze balkafstanden te passen en lucht gemakkelijk door de glasvezel stroomt. Het aanbrengen van spuitschuim op de vuilvloer van uw kruipruimte is misschien wel een van de gemakkelijkste en meest effectieve oplossingen, en als dat zo is, kunt u de balken het beste niet boven uw hoofd isoleren en in plaats daarvan die ruimte gewoon verwarmen.

In de zomer kan warme en vochtige lucht rond de batts stromen en condensatie-, schimmel- en vervalproblemen veroorzaken in het vloersysteem. Op dit punt ja, je bent overgeleverd aan het weer, dus je opties zijn - je zou kunnen isoleren tussen de balken, maar dat is lastig omdat je echt een dampremmende laag aan de warme kant zou willen, en dat is moeilijk te doen omdat je het eerst in de balkholtes zou moeten plaatsen vóór de isolatie. Als u de kelder gebruikt als wasserette, werkplaats of speelruimte, maakt het isoleren van de muren, niet de vloer boven het hoofd, het een comfortabelere plek om te zijn. Het enige materiaal dat in een kruipruimte een volledig naadloze en monolithische afdichting kan bereiken, is spuitschuimisolatie.

In die tijd was de gebruikelijke bouwpraktijk om de vloer boven de kruipruimte te isoleren en de muurventilatieopeningen van de kruipruimte open te laten, zodat elke vochtophoping naar buiten een monumentale ontwerpfout zou ontluchten, zo bleek. Maak vochtbeheersing een prioriteit, waarschuwt Chuck Henrichsen, eigenaar van Clean Crawls, een isolatiebedrijf in Seattle. Bedankt Mike, ik ben het ermee eens dat de isolatie geen vocht zal aantrekken, ik herhaal daar gewoon wat de termietaannemer zei, waar ik het ook niet mee eens ben. De beste aanpakAfdichten of „inkapselen van de kruipruimte omvat meer materiaal en de hulp van een professional, maar het is een veel effectievere oplossing dan isoleren onder de vloer.

Waar de wintertemperaturen extreem zijn, kies dan voor het isoleren van de muren en het volledig afdichten van de kruipruimte. Wat u moet wetenHet toevoegen van spuitschuim of hardschuimplaatisolatie aan de onderkant van de vloer kan helpen om de vloer en kamers boven de kruipruimte op te warmen.